patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de l’Albà

La Població

Albà és un nucli agregat al municipi d’Aiguamúrcia, comarca de l’Alt Camp, proper al Monestir de Santes Creus. A la zona de l’Albà Vell hi ha les restes d’un castell i la capella romànica de Santa Maria.

L’Albà, amb una trentena d’habitants, és format per tres veïnats separats: Masbarrat, Cal Canonjo i les Destres.

Descripció

Seguint un camí entre pins espessos, molt a prop del nucli, hi ha el cementiri actual. Està format per unes poques fileres de nínxols, de factura moderna, i alguna tomba aïllada a terra. Uns immensos xifrers formen una curta avinguda fins a la capella del cementiri.

El recinte està envoltat de murs perimetrals alts i emblanquinats. La porta d’accés és de reixa de ferro i permet veure l’interior. Sorprèn veure que té numeració de carrer, concretament el número ú.

Segons la Encuesta de Insfraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) el municipi d’Aiguamúrcia disposava, l’any 2009, de tres cementiris, dos dels quals eren de titularitat municipal i el tercer parroquial. Ocupaven una superfície total de 2.400m2 i tots tres posseeixen dipòsit de cadàvers. L’any de l’enquesta la mitjana de saturació era del 83,33%.

Història

Pendent

Per saber-ne més

Pendent

Localització

Vegeu mapa funerari de la comarca de l’Alt Camp

 

Print Friendly, PDF & Email