patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Ossera de fra Guillem de Guimerà

La Població

Barberà de la Conca és un municipi de 539 habitants a la Comarca de la Conca de Barberà Està format pel nucli de Barberà i l’agregat d’Ollers. A Barberà hi destaca l’església parroquial de Santa Maria, d’estil barroc i el castell medieval del segle XI, d’on provenen dues osseres que avui estan al Museu Diocesà de Tarragona : la de fra Guillem de Guimerà i la del cavaller de Joan de Sentmenat.

Descripció

Arca funerària amb coberta de doble vessant. La decoració es basa en escuts relacionats amb el llinatge i els càrrecs del personatge : escuts de la comanda hospitalera i del poble de Barberà, de l’Orde de l’Hospital, de la família dels Guimerà, i de gran prior de Catalunya de l’Orde de l’Hospital, càrrec que ostentava quan va morir.

Història

Originàriament estava situada a la capella de Sant Savador de l’església del castell de Barberà de la Conca. L’any 1920 va ser cedida al Museu Diocesà de Tarragona, on es troba actualment.

Data del segle XIV i ha estat atribuïda a Jordi de Déu.

Per saber-ne més

Col·laboradors de Viquipèdia, ‘Castell de Barberà (Barberà de la Conca)’, Viquipèdia, l’Enciclopèdia Lliure, 14 gener 2016, 11:51 UTC, <//ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Castell_de_Barber%C3%A0_(Barber%C3%A0_de_la_Conca)&oldid=16308322> [descarregat 14 gener 2016]

Ossera de fray Guillem de Guimerà

 

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email