patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri d’Ollers

La Població

Barberà de la Conca és un municipi de 539 habitants a la Comarca de la Conca de Barberà Està format pel nucli de Barberà i l’agregat d’Ollers. A Ollers hi destaca l’església parroquial de Santa Maria.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) de l’any 2010, el municipi de Barberà de la Conca disposa de dos cementiris, el de Barberà de titularitat municipal i el d’Ollers parroquial. Ambdós ocupen una superfície total de 2.894 m2. i l’any de l’enquesta presentaven un grau de saturació del 82,07%.

El cementiri es troba adossat a les runes de l’antiga església parroquial. Consta únicament de mitja dotzena de nínxols familiars amb coberta de doble vessant de teules. S’hi ha conservat alguna estela discoïdal. La porta d’entrada conté un símbol funerari habitual : una calavera amb les tíbies creuades a la part inferior. També porta inscrit l’any de construcció.

Història

No s’ha trobat cap referència sobre la construcció o la història del cementiri. La llinda de la porta indica l’any de construcció: 1866.

Per saber-ne més

Consell Comarcal de la Conca de Barberà. «Cementiri d’Ollers«. Inventari del Patrimoni Arquitectònic de la Conca de Barberà. Pàgina web [consultat 9 de desembre de 2014].

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email