patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Biosca

El poble de Biosca té uns 170 habitants i és cap del municipi del mateix nom. Com a indrets interessants de la població, destacarem les restes del castell i de la seva capella romànica, dedicada a Santa Maria.

Descripció

El cementiri de la població té forma poligonal però gairebé rectangular i amida uns 500 m2. És de titularitat municipal i disposa de capella i dipòsit. L’any 2009 havia arribat a un 85% de saturació. L’any 1957 s’hi van fer obres de condicionament per valor de 14.755 ptes.

Es troba situat a poc metres de les darreres cases. Hi destaca un gran mausoleu familiar, de factura moderna i de marbre rosat, amb grans columnes coronades per torxes. La sepultura està protegida per una barana d’acer inoxidable. Cada una de les columnes conté una antiga fotografia i la inscripció del nom del difunt.

També observarem un bloc de nínxols, possiblement dels més antics, amb unes columnes de fust llis i amb capitell decorat, que separen verticalment cada columna. Acaben coronats per una petxina (cast. Venera) i una creu. És un model de coronament no gaire comú a la Segarra.

Horaris

no publicats a l’entrada del recinte ni a la pàgina web del municipi

Per conéixer i saber més

Biosca (Turisme Segarra)

Print Friendly, PDF & Email