patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Ferran

Ferran és un poble del municipi d’Estaràs amb uns 53 habitants censats. Hi podrem visitar l’església parroquial de Sant Jaume i les restes d’un antic castell. El cementiri de Ferran té forma rectangular i amida uns 339m2. Els nínxols estan distribuïts en forma d’U. Té sala d’autòpsia, dipòsit i capella, on només hi ha un altar molt senzill.

A banda i banda, trobarem nínxols agrupats per famílies i protegits per arcades ogivals. La porta d’entrada, de ferro, té un bonic timpà amb decoracions florals. La porta ens indica que entrem en un recinte de l’any 1921. L’any 2009 presentava un alt grau de saturació, del 93% però ha estat recentment ampliat. Aquesta ampliació ha mantingut l’estil de les antigues porxades que trobem a banda i banda de la capella, on també estan situats el dipòsit i la sala d’autòpsies, equipament que avui ja no s’utilitza.

Horaris

Obert

Algunes imatges

(passeu el ratolí per sobre les imatges per veure la llegenda)

Per conèixer i saber més

Ferran (Turisme de La Segarra)

Oliva, Jordi; Garganté, Maria, et alii. Inventari del patrimoni arqueològic, arquitectònic i artístic de la Segarra. Volum IV: Estaràs. Hostafrancs: Fundació Jordi Cases i Llebot, 2002. 

Print Friendly, PDF & Email