patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de L’Aranyó

L’Aranyó és un poble del municipi dels Plans de Sió, amb una vuitena d’habitants, tot i així, el nucli i les cases es veuen força arreglats. El castell de L’Aranyó, del segle XII, va ser molt modificat a finals del segle XVI. En aquest castell, avui en mans privades, hi va néixer l’escriptor Manuel de Pedrolo (1918-1990), autor d’una de les obres més conegudes de la literatura catalana: El Mecanoscrit del Segon Origen. Pedrolo va ser enterrat al cementiri de Montjuïc de Barcelona.

Descripció

El cementiri de L’Aranyó està situat a la part baixa del poble, just en un trencall a mà dreta de la carretera, des d’on és fàcilment visible. És de planta rectangular i envoltat d’alts murs de pedra. El vam visitar l’abril de 2011 i el vam trobar tancat però la porta de ferro, on hi ha la data de 1931, permet veure l’interior sense problemes. Hi trobem mitja dotzena de xiprers i diversos nínxols sense massa interès.

És de titularitat municipal i amida 200m2. No té ni dipòsit ni capella.

No gaire lluny del poble hi ha un altre element de patrimoni funerari: la necròpolis de les Ames, format per una sèrie de sepultures i columbaris excavats a la roca, possiblement d’època medieval.

Horaris

No publicats. Tancat.

Print Friendly, PDF & Email