patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Les Sitges

Les Sitges, o Les Sitges de Florejacs, és un antic nucli format per una agrupació de cases, avui mig derruïdes, l’imponent castell, la petita església de Sant Pere, i el cementiri.

El Castell de Les Sitges, propietat privada, està en molt bon estat de conservació. Periòdicament si realitzen interessants visites turístiques per conèixer de primera mà la ruta dels castells del Sió.

Descripció

El cementiri de Les Sitges, està situat a la part posterior de la petita església de Sant Pere (desafectada i en mal estat de conservació, tot i ser un element inventariat pel Patrimoni Arquitectònic de Catalunya). En el moment de la nostra visita, un dels murs perimetrals del recinte s’havia esfondrat i la porta d’accés només conservava la llinda de pedra, en prou feines aguantada per un pilar de grans carreus. A l’interior, hi observarem un bloc de dos nínxols en bon estat de conservació però buits, un nínxol totalment derruït amb la làpida treta i algun làpida de l’any 1960.

Fins fa poc temps s’hi conservaven set esteles discoïdals en el seu lloc originari. Van ser robades.

El recinte té planta de forma irregular.

Horaris

Recinte obert

Per conèixer i saber-ne més

El Castell de Les Sitges a Castells Catalans.cat (pdf)

Oliva, Jordi; Garganté, Maria, et alii. Inventari del patrimoni arqueològic, arquitectònic i artístic de La Segarra. Volum VI: Torrefeta i Florejacs. Hostafrancs: Fundació Jordi Cases i Llebot, 2009.

 

Print Friendly, PDF & Email