patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Vilagrasseta

Vilagrasseta, antigament coneguda com Vilagrassa, és un petit nucli d’una trentena d’habitants, inclòs en el municipi de Montoliu de Segarra. Hi podrem visitar l’església neoclàssica de Sant Andreu, algun casal d’origen medieval i diferents elements de patrimoni rural als afores del nucli, com ara un molí i alguna capella.

Descripció

El cementiri, a poca distància de la població, és de planta rectangular i amida uns 216 m2. Un petit enjardinament dóna lloc a la porta d’entrada, de ferro, que ens indica l’any 1886. A dins, trobarem les sepultures, exclusivament en forma de nínxols, situades al lateral esquerre del recinte. Uns petits timpans coronen cada grup de tres unitats, cada un dels quals pertany a una família, com indiquen les plaques rectangulars, situades a la part superior.

Al fons, gairebé amagada darrere un enorme i vell xiprer, hi trobarem la capella del cementiri o de Sant Julià, del segle XVI però amb importants modificacions durant el segle XX. A banda i banda de l’edifici, s’hi han situat, també, alguns blocs de nínxols.

Horaris

No publicats. Tancat

Per conèixer i saber més

Consell Comarcal de La Segarra (Municipis i poblacions)

 

Print Friendly, PDF & Email