patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri vell de Llanera

Llanera és un nucli de població disseminada amb uns 13 habitants del municipi de Torà. Hi destaquen l’església de Sant Martí de Llanera (segle XIII), el Castell (segle XI) i algunes ermites, com la de Santa Maria, actualment esfondrada.

Descripció

El cementiri vell de Llanera es troba situat a pocs metres de l’església de Sant Martí. Es tracta d’un recinte d’uns 460 m2 de forma poligonal. Actualment es troba desafectat i totalment abandonat. S’hi distingeix únicament l’estructura de 8 nínxols, ja sense làpides.

L’accés es realitza a través d’unes esglaons de pedra i un arc amb timpà arrodonit, que encara conserva les fulles de la porta de ferro.

Horaris

Recinte obert

Per saber i conèixer més

Bach i Riu, Antoni. «El castell de Llanera.» Miscel·lània cerverina [en línia], 2002,, Núm. 15 , p. 11-29. http://www.raco.cat/index.php/MiscellaniaCerverina/article/view/136979 [Consulta: 04-02-14]

Oliva, Jordi; Garganté, Maria, et alii. Inventari del patrimoni arqueològic, arquitectònic i artístic de la Segarra. Volum II: Torà. Hostafrancs: Fundació Jordi Cases i Llebot, 2000.

 

Print Friendly, PDF & Email