patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Montcortès de Segarra

Montcortès de Segarra és petit poble format per un carrer ple de cases del segle XVIII i XIX, al final del qual s’alça, imponent, el castell, construït l’any 1493 i avui pràcticament abandonat tot i que s’hi han fet reformes a la teulada. Al final d’aquest carrer, també hi trobem l’església de Santa Anna i el camí que ens portarà, entre camps, al cementiri. Inclòs en el municipi dels Plans del Sió

 Descripció

El recinte és de titularitat municipal i amida 235m2 amb una planta rectangular. No disposa ni de capella ni de dipòsit. Les sepultures es troben disposades, en forma de nínxol, en una part del mur perimetral oposat a l’entrada, la qual està formada per un arc coronat amb una antiga creu de pedra i una porta metàl·lica en bon estat de conservació. La majoria de làpides són modernes.

L’escriptor Josep M. Espinàs, en el seu llibre A peu per la Segarra, viatge que va fer durant l’any 1962, relata que al cementiri hi havien, en aquell moment, uns nínxols buits amb la inscripció “Propietat del Castell”, tot establint un paral·lelisme entre les buidor dels nínxols i la del salons del castell de Montcortès.

Horaris

No publicats. Obert.

Print Friendly, PDF & Email