patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Sanaüja: fossa de la Guerra Civil al cementiri

Sanaüja és un municipi de poc més de 450 habitants. La seva economia es basa en l’agricultura de secà. La vila, amb una llarga història, encara posseeix antics vestigis del seu passat medieval i racons de bellesa i silenci encantadors. Us destacarem la plaça porxada, l’església de Santa Maria, els carrerons estrets, el pont de pedra i els safareigs públics. El castell i l’església vella conformen un conjunt especial al capdamunt del turó que presideix la vila. El seu campanar d’espadanya és visible des de tots els indrets.

Descripció

L’any 2007 es va dignificar la fossa comuna de la Guerra Civil del cementiri de Sanaüja. El conjunt està format per una porció de terreny encerclada amb cadenes i un petit altar de pedra amb una placa metàl·lica amb una inscripció commemorativa, que recull, també, uns versos del poeta Màrius Torres. Aquesta placa fa referència especialment als morts a l’Hospital militar de campanya de Sanaüja, situat a Cal Porta, Cal Cortada i al Centre Catòlic de la població.

Al web Els morts de la Guerra Civil a la Segarra, s’hi pot trobar una relació dels morts i enterrats al cementiri de Sanaüja.

Per conèixer i saber-ne més

Els morts per la Guerra Civil a la Segarra [visitat 11 de març de 2014]

 

 

Print Friendly, PDF & Email