patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Cabanes

La Població

Cabanes d’Empordà és un municipi de la comarca de l’Alt Empordà amb uns 900 habitants. El poble, cap del municipi, tenia l’any 2005 uns 600 habitants.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL), l’any 2010 el municipi constava d’un únic cementiri, de titularitat municipal i de 1.570 m2. de superfície. L’any de l’enquesta presentava un grau de saturació del 98%.

Consta d’un recinte de planta rectangular i d’un segon recinte de planta irregular. En un del murs encara es poden veure restes de l’antiga església parroquial de Sant Maurici.

Història

A l’entrada del cementiri s’hi poden veure unes quantes lloses, tres d’elles amb inscripcions funeràries que són, junt amb la pica baptismal, unes de les poques restes que ens queden de l’antiga església parroquial. Són les làpides de quatre capellans, morts al llarg del segle XVIII: Jaume Puig (Cabanes, 1652-1708), Els germans: Salvador Miró (Navata, 1679? – Cabanes, 1729) i Vicens Miró (Navata? – Cabanes, 1735), i Julià Roca (Sant Feliu de Pallerols, 1728 – Cabanes, 1788).

En construcció

Per saber-ne més

En construcció

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email