patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri dels Prats de Rei

Els Prats de Rei, anomenat antigament Prats de la Segarra, és un municipi de la comarca de l’Anoia però que forma part de la Segarra històrica, amb uns 530 habitants, la majoria dels quals resideixen a la vila. Hi destaquen una necròpoli romana tardana, situada al costat de la rectoria; i l’església parroquial de Santa Maria, a l’entrada de la qual s’hi han situat cinc làpides romanes i on trobarem, en una de les capelles laterals, el vas sepulcral de la família Llobet, datat l’any 1963.

Descripció

Recinte de planta irregular amb uns 1440 m2 de superfície. Es troba situat a uns 300 metres de la població i l’accés és bo. No té capella ni dipòsit. L’any 2009 presentava un grau de saturació del 40%. Ens trobem davant d’una extensió de terreny plena de sepultures a terra, gairebé totes marcades amb una creu de ferro. De manera esparsa hi ha repartits diferents blocs de nínxols als murs perimetrals.

La portada d’accés consta de dos pilars coronats per pinacles sense decoració i una porta de ferro amb timpà coronat per una creu. En lletres de ferro s’hi ha inscrit:

Requiescat in pace / 1892

Horaris

No publicats. Obert.

Print Friendly, PDF & Email