patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Pujalt

Pujalt és cap d’un municipi d’uns 200 habitants. El nucli té un centenar d’habitants. Hi destaquen l’església parroquial de Sant Andreu (segle XI), les restes del castell de La Mota, la capella gòtica de la Puríssima Concepció, i els carrers del poble. Pujalt també és conegut pel Memorial de l’Exèrcit Popular, on s’ha recuperat un campament republicà de la Guerra Civil, i per l’Observatori astronòmic i meteorològic, on s’hi porten a terme nombroses activitats.

Descripció

La portada d’accés està formada per un arc ogival exempt coronat per una creu eixamplada. La clau de l’arc conté la inscripció «ant 1923». La porta de ferro conté, a la part superior, el símbol de la calavera i els ossos creuats a sota.

A l’interior, parcialment enjardinat, hi veurem diversos blocs de nínxols protegits per porxades.

Història

Segons la documentació que s’ha conservat a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, el cementiri es va construir a 603 m de la casa més propera. Amida 496,50 m2 i és de planta rectangular (27,80 m x 17,86 m aproximadament).

El 14 de juny de 1923 es va reunir la Junta Administrativa per preparar el pressupost per a la construcció d’un nou cementiri, que pujaria a 3363,04 pessetes. Després d’una fase d’exposició pública, en la qual no hi va haver cap reclamació, es va procedir a l’inici de les obres.

Horaris

No publicats. Tancat.

Print Friendly, PDF & Email