patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Santa Margarida de Montbui

Santa Margarida de Montbui, anomenat popularment Montbui, és un municipi de la comarca de l’Anoia amb uns 10.000 habitants. Actualment, el cap del municipi és un dels barris, Sant Maure. Hi destaquen el castell de la Tossa de Montbui, l’església romànica de Santa Maria de la Tossa, l’església de Santa Anna del Saió, i l’església parroquial de Santa Margarida de Montbui.

Descripció

El cementiri es troba situat a 1,5 km del nucli vell de Santa Margarida de Montbui amb un accés bo. No disposa de capella però té dipòsit. L’any 2009 presentava una saturació elevada, del 90% i amidava 2.468 m2. Actualment amida uns 3.100 m2. Té planta rectangular i en ella s’hi poden observar tres zones ben diferenciades, fruït de les ampliacions.

La portalada d’accés presenta un arc de pedra amb una placa a la clau de volta que indica l’any 1886. Al timpà, una cartel·la presenta el versicle 33 de l’Apocalipsis XIV en castellà : Bientaventurados los que mueren en el Señor.

A l’interior ens trobarem algun panteó al camí central però la resta d’enterraments són en forma de nínxol. Tot el recinte està molt ben cuidat.

Horaris

Publicats a la porta d’entrada

 

Print Friendly, PDF & Email