patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri del Molí de Boixadors

Antic molí fariner convertit en una important casa pairal, al capdavant de la qual hi ha la família Bosch, propietària des de fa vuit segles. Administrativament depèn del municipi de Sant Pere Sallavinera, comarca de l’Anoia. Hi trobem una sèrie de construccions agrícoles, dos habitatges, i una capella, dedicada a la Sagrada Família, construïda l’any entre 1881 i 1883 per Rafael Bosch. A l’interior hi destaca un retaule neobarroc.

Just al costat de la capella, es troba el cementiri privat de la família. Es tracta d’un recinte de reduïdes dimensions, format per un conjunt, protegit per una porxada, de 8 nínxols amb làpides de marbre blanc; i un vas sepulcral al terra amb la inscripció següent:

Despulles de la família Bosch de la casa pairal del molí enterrades al cementiri del Castell de Boixadors 1352 – 1793 – i en la seva tomba de l’església del dit Castell – 1793 – 1884 i traslladades aquí el 1934

L’entrada al recinte conté una llinda decorada amb una calavera amb els ossos creuats a la part inferior i acompanyada de dos xiprers gravats a la pedra i la inscripció següent:

Año 1883. Ultima morada de la familia Bosch
Print Friendly, PDF & Email