patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de l’Albi

La Població

L’Albi és una vila i municipi de la comarca de les Garrigues, amb uns 830 habitants.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) de l’any 2011, el municipi de l’Albi disposa d’un únic cementiri de titularitat municipal. Es troba a 100 metres de la població amb accessos bons. El recinte, de planta rectangular, està equipat amb capella ecumènica i dipòsit de cadàvers. L’any de l’enquesta amidava 3.199 m2. i presentava un grau de saturació del 80%, tot i ser possible l’ampliació.

Història

L’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT) disposa digitalitzat del «Inventario de la parroquia de santa Maria de la villa de Albi.» de 1925 on descriu el cementiri vell de la manera següent:

A. Descripción. Está cerrado de paredd de piedra ded altura de 2,5 metros en algunas partes y en otras muy derruida y de puerta de madera. a) Situación: en la parte sud de la villa b) Distancia de la iglesia 100 metros c) Extensión: 350 metros cuadrados d) Panteones: no hay ninguno e) Nichos: hay unos12 nichos f) Fecha de construcción y bendición: 1777 g) Estado de conservación: en mal estado habiendo otro en contrucción.

L’actual cementiri es va començar a construir l’any 1925.

Per saber-ne més

No s’han trobat referències

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email