patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri d’Alforja

La Població

L’Alforja és un municipi de la comarca del Baix Camp amb uns 1.851 habitants.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) de l’any 2011, el municipi de l’Alforja disposa d’un únic cementiri, de titularitat municipal. Es troba situat a tocar de la població. Està equipat amb capella ecumènica i dipòsit de cadàvers.

L’any de l’enquesta amidava 1.728 m2., distribuïts en una planta rectangular,  i presentava un grau de saturació del 90%. Per la ubicació en què està no és possible l’ampliació en extensió. L’Ajuntament va ampliar verticalment la capacitat de nínxols, afegint unitats d’enterrament a sobre de les estructures existents (2011).

El municipi de l’Alforja també s’hi pot trobar el cementiri de Cortiella.

Història

L’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT) disposa digitalitzat del «Inventario de la parroquia de san Miguel arcángel de la villa de Alforja, arciprestazgo de Reus» de 1924 on es descriu el cementiri de la manera següent:

XI CEMENTERIO A. Descripción: Está cerrado de pared de cal y canto de 2,50 metros de altura con puerta de hierro. a) Situación: Al Norte del a villa b) Distancia de la Iglesia: 500 metros. c) Extensión: 2040 metros cuadrados. d) Hay capillas de propiedad particular con sepulturas subterráneas en el centro. e) Nichos: hay 87 nichos. f) Fechas de construcción y bendición: Fué contruido y bendecido en 1902. g) Estado de conservación: Bueno B. Propiedad a) El cementerio es parroquial b) Llaves: Hay una sola que guarda el conserje C. Junta del cementerio: Hace bastantes años que se constituyó, pero nunca ha funcionado ni funciona.

Per saber-ne més

No s’han trobat referències

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email