patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri d’Arbolí

La Població

Arbolí és un poble i municipi de la comarca del Baix Camp. Dintre del terme municipal hi ha el llogaret de Gallicant.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) de l’any 2011, Arbolí disposa d’un únic cementiri, de titularitat municipal. Es troba situat a uns 900 metres de la població. No està equipat de capella  i però té dipòsit de cadàvers.

L’any de l’enquesta amidava 506 m2., distribuïts en una planta quadrada,  i presentava un grau de saturació del 70%.

Història

L’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT) disposa digitalitzat del «Inventario de la parroquia de san Andrés apòstol de Arbolí, arciprestazgo de Falset«. de 1925 on es descriu el cementiri de la manera següent:

XI CEMENTERIO A. Descripción: Está cerrado de pared de cal y canto de dos metros, diez centímetros de altura y con puerta de madera. a) Situación: al mediodia y en la plaza de la población b) Distancia de la Iglesia: dos minutos. c) Extensión: 18 metros  cuadrados d) Panteones: ninguno e) Nichos: ninguno. f) Fechas de construcción y bendición: No consta, solamente consta en el Archivo de esta parroquia que la pimera partida de Óbito fue el año 1768. g) Estado de conservación: Mediocre B. Propiedad a) El cementerio es parroquial b) Llaves: una que  guarda el sepulturero. C. Junta del cementerio: No hay.

Per saber-ne més

No s’han trobat referències

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email