patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Santa Maria de Villalba

La Població

Santa Maria de Villalba és un nucli de població del municipi d’Abrera, comarca del Baix Llobregat.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) de l’any 2011, el municipi d’Abrera disposa de tres cementiris de titularitat municipal (Abrera, el cementiri vell d’Abrera i el de Santa Maria de Villalba), que ocupen un total de 8.118 m2. L’any de l’enquesta presentaven un grau de saturació del 49,99%.

El cementiri de Santa Maria és de titularitat municipal. Es troba situat a 500 m. de la població. Presenta dos recintes : el primer recinte, de planta quadrada i el segon recinte, fruit d’una ampliació de l’any 1999. Ambdós estan connectats per l’interior i disposen de porta pròpia.  La superfície total és de 943 m2. No disposa de capella ni de cap servei. És possible l’ampliació tot i que l’any de l’enquesta presentava un grau de saturació baix, del 50%. Tots els enterraments són en forma de nínxol.

Història

Segons consta a la porta d’entrada, el recinte es va construir l’any 1909 i l’any 1999 es va fer l’ampliació. No s’ha trobat cap referència sobre la construcció o la història del cementiri.

Per saber-ne més

No s’han trobat referències.

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email