patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Canyelles

Canyelles és un municipi de la comarca del Garraf amb més de 4100 habitants. Hi destaquen les restes d’un castell del segle XV i l’església parroquial de Santa Magdalena. El terme està format per diversos ravals i urbanitzacions.

Descripció

El cementiri és de titularitat municipal i amida 735m2. És de planta rectangular i posseeix dipòsit de cadàvers però no capella. L’any 2009 presentava un grau de saturació baix, prop del 58%. Està situat als afores de la població.

Tots els enterraments són en forma de nínxols, els més antics dels quals i que trobem a la primera zona, tot just entrar, tenen forma arrodonida i les làpides de la majoria d’ells han estat reformades i se’n conserven poques d’antigues. Recentment s’ha realitzat una ampliació amb nínxols prefabricats.

La porta que dóna accés presenta una llinda decorada amb un crani amb les dues tíbies creuades i un timpà triangular, que encara conserva traces d’un rellotge de sorra gravat, símbol de la fugacitat del temps. El conjunt es troba envoltat per un mur perimetral emblanquinat.

Horaris

No publicats. Obert

 

Print Friendly, PDF & Email