patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri d’Alòs d’Isil

La Població

Alòs d’Isil és una població típicament pallaresa amb uns 32 habitants censats. Hi destaca l’església romànica de Sant Lliser, que presenta una magnífica portalada. Administrativament està inclosa al municipi d’Alt Àneu, comarca del Pallars Sobirà.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) de l’any 2011, el municipi d’Alt Àneu disposa de set cementiris, que ocupen una superfície total de 2.100 m2.

El cementiri d’Alòs d’Isil es troba situat a l’entrada de l’església. Totes les sepultures són a terra. Segons l’esmentada enquesta, aquest cementiri és de titularitat munincipal, disposa de capella (l’església de Sant Lliser) però no té cap altre equipament. L’any de l’enquesta ja havia arribat al màxim grau de saturació (99%) però no és possible l’ampliació. Ocupa una superfície de 252 m2.

Història

No s’ha trobat cap referència sobre la construcció o la història del cementiri.

El 16 de setembre de 1984 es va col·locar una placa a la tomba dels maquis morts durant els combats de 1944. En concret, la placa diu:

Los antiguos guerrilleros F.F.I./a sus camaradas muertos en/ combate por la libertad/ octubre 1944/Manuel Prieto/Manuel Guerrero/José Isus/ y a un camarada francés/desconocido/16 septiembre 1984

Per saber-ne més

No s’han trobat referències

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

 

Print Friendly, PDF & Email