patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri d’Almacelles

La Població

Almacelles és cap de municipi i es troba situat a la comarca del Segrià.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) de l’any 2011, el municipi d’Almacelles disposa d’un únic cementiri de titularitat municipal que, en el moment de l’enquesta, havia arribat a un 90% de saturació però n’és possible l’ampliació. Amidava 5.840 m2 i es troba situat a uns 700 metres de la població. Està equipat amb capella ecumènica i dipòsit de cadàvers.

Presenta planta rectangular dividida en tres patis, fruit de diverses ampliacions.

Història

L’antic cementiri va estar en funcionament entre 1851 i 1964, moment en què es van traslladar algunes de les restes a l’actual recinte. L’ajuntament va construir un monument, en forma de piràmide, per recollir les restes i assenyalar el lloc de l’antic fossar.

Al nínxol 717 hi ha enterrades les restes de 19 víctimes afusellades al terme de Binéfar el dia 20 d’abril de 1938. Podeu consultar la relació del difunts a la web Espais de la Memòria (Universitat de Lleida)

Per saber-ne més

Universitat de Lleida (VVAA). Almacelles. Espais de memòria. Recuperat el 31 d’agost de 2016. <http://www.espaisdememoria.udl.cat/?q=taxonomy/term/116>

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email