patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Montgarri

La Població

Naut Aran és el nom que rep el municipi de la Vall d’Aran que agrupa els següents nuclis :Arties, Bagergue, Baqueira Beret (estació d’esquí), Garòs, Gessa, Montgarri (santuari), Salardú, Tredós, Unha .

El poble de Montgarri es va despoblar completament entre 1945 i 1955 a causa de l’aïllament. El santuari de la Mare de Déu de Montgarri, data del segle XVI, tot i que encara queden restes tomàniques. Actualment està en funcionament com a refugi i centre d’acollida per a excursionistes.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) de l’any 2010, el municipi de Naut Auran disposa de 7 cementiris de titularitat municipal amb un total de 2.715 m2, tots ells equipats amb capella però només dos amb dipòsit. L’any de l’enquesta presentaven un grau de saturació del 78,82%.

El cementiri de Montgarri està adossat a l’església del santuari. És de petites dimensions i actualment només són visibles tres tombes.

El mur perimetral del recinte va ser reconstruït l’any 1987. L’any 1921, segons les fotografies conservades, encara tenia porta de fusta i llinda de pedra.

Història

No s’ha trobat cap referència sobre la construcció o la història del cementiri.

Per saber-ne més

No s’han trobat referències.

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email