patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Vielha

La Població

Vielha e Mijaran és el nom que rep el municipi de la Vall d’Aran que agrupa els següents nuclis :Arròs, Aubèrt, Betlan, Betren, Casarilh, Casau , Escunhau, Gausac, Mont, Montcorbau,Vielha, Vila, i Vilac .

Vielha és la capital de la Vall d’Aran. Actualment té uns 3.150 habitants. Hi destaca l’església parroquial de Sant Miquèu,  el Museu dera Val d’Aran, i diverses construccions antigues.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) de l’any 2010, el municipi de Vielha e Mijaran disposa de 12 cementiris de titularitat municipal amb un total de 4.817 m2, cuatre d’ells equipats amb capella i només un amb dipòsit. L’any de l’enquesta presentaven un grau de saturació del 79,63%.

El cementiri de Vielha, conegut amb el nom de Cemènteri de Sant Miquèu, es troba situat a pocs metres de l’església parroquial però aïllat. Presenta planta rectangular i s’ha dividit en quatre quadrants. A l’espai central encara hi ha enterraments a terra.

Hi ha alguns panteons interessants, com el de la família Mora, un Crist Crucificat obra del marbrista barceloní Josep Planas, del qual trobarem nombroses obres funeràries. El conjunt, tot ell en marbre blanc, es complementa amb una làpida i una barana del mateix material.

Història

No s’ha trobat cap referència sobre la construcció o la història del cementiri

Per saber-ne més

No s’han trobat referències

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email