patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Vilac

La Població

Vielha e Mijaran és el nom que rep el municipi de la Vall d’Aran que agrupa els següents nuclis :Arròs, Aubèrt, Betlan, Betren, Casarilh, Casau , Escunhau, Gausac, Mont, Montcorbau,Vielha, Vila, i Vilac .

Vilac és un poble de 200 habitants. Hi destaca l’església parroquial de Sant Fèlix, d’origen romànic.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) de l’any 2010, el municipi de Vielha e Mijaran disposa de 12 cementiris de titularitat municipal amb un total de 4.817 m2, cuatre d’ells equipats amb capella i només un amb dipòsit. L’any de l’enquesta presentaven un grau de saturació del 79,63%.

El cementiri de Vilac es troba adossat a l’església. Hi trobarem sepultures a terra i nínxols de construcció recent. El recinte no disposa de serveis ni capella.

Història

L’any 1786 es va confeccionar un plànol del cementiri amb la ubicació de la fossa de cada casa de la població. En la seva preparació hi van participar tots els veins. A orient es va deixar una zona per a albats.

rePer saber-ne més

Sanllehy, M. Àngels, Serra, Eva. Comunitats, Veïns i Arrendataris a La Val D’Aran (s. XVII-XVIII): Dels Usos Comunals a la Dependència Econòmica. Tremp: Garsineu edicions, 2007. Volum I : El marc institucional

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email