patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Sarcòfag paleocristià de Casarilh

La Població

Vielha e Mijaran és el nom que rep el municipi de la Vall d’Aran que agrupa els següents nuclis :Arròs, Aubèrt, Betlan, Betren, Casarilh, Casau , Escunhau, Gausac, Mont, Montcorbau,Vielha, Vila, i Vilac.

Casarilh és un poble de 74 habitants, on hi destaca l’església parroquial de Sant Tomàs.

Descripció

Segons la Encuesta de Infraestructuras y Equipamientos Locales (EIEL) de l’any 2010, el municipi de Vielha e Mijaran disposa de 12 cementiris de titularitat municipal amb un total de 4.817 m2, cuatre d’ells equipats amb capella i només un amb dipòsit. L’any de l’enquesta presentaven un grau de saturació del 79,63%.

El cementiri de Casarilh, que està adossat a l’església és de petites dimensions ja que només conté una dotzena de tombes.

Entre la porta exterior de l’església i la del campanar hi ha encastat el frontal d’un sarcòfag paleocristià (segle XII). Està format per tres cercles amb un crismó al centre, una flor i una creu grega. A la part inferior s’hi poden observar els fragments de dues figures humanes dins d’uns arcs esglaonats. A la part superior s’hi han representat dues flors de llis.

Història

No s’han trobat referències.

Per saber-ne més

No s’han trobat referències

Casarilh (16)_640x427

Cliqueu al mapa i seleccioneu l’element que voleu consultar.

Print Friendly, PDF & Email