patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri americà de Normandia (Colleville Sur Mer-França)

Estiu de 1997

Aquest cementiri va ser inaugurat l’any 1956 pel president francès Coty i el general Marshall. Ocupa diverses hectàrees donades al govern americà a perpetuïtat per França, just a sobre d’Omaha Beach (la famosa platja del desembarcament).

Aquí reposen les restes de 9.387 soldats americans caiguts durant la Batalla de Normandia (del 6 de juny al 22 d’agost de 1944), entre els quals hi ha dos fills del president Roosevelt i quatre dones. També hi ha enterrats soldats americans morts durant la Primera Guerra Mundial.

S’hi ha erigit un memorial i un jardí amb els noms dels soldats desapareguts. Anualment visiten aquest cementiri un milió de persones, una quarta part de les quals són americanes i la resta de diversos països, especialment de la Xina.

Cada dia, quan cau la tarda, es dispara una salva en memòria dels soldats morts.

Fileres i fileres de creus o estrelles de David blanques, perfectament alineades, com en formació, sobre una gespa esplendorosa. Silenci.

Podeu trobar-ne una descripció (en francès i en anglès) a la pàgina web de l’Association Les Fleurs de la Memoire http://fleursdelamemoire.free.fr>>
Print Friendly, PDF & Email