patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Cementiri de Trein d’Ustou (Ariège, França)

Agost de 2008

El municipi de Trein d’Ustou està situat al departament francès de l’Ariège (Midi-Pyrénées). És un petit poble pirinenc que, actualment, és centre de sortida de nombroses excursions pels bellíssims paisatges de muntanya que l’envolten.

El cementiri, situat a poca distància de la població, està encerclat per un mur perimetral i s’hi accedeix per una porta de ferro sempre oberta. Les tombes, totes a terra, són de diverses èpoques: hi ha antigues creus de ferro rovellades, de pedra verdosa, i modernes sepultures de marbre gris.

Com a patrimoni cultural hi destaca l’antiga capella castral del cementiri, avui parcialment en runes, que conserva únicament el cor i el campanar. L’any 1975 les magnífiques pintures exteriors encara eren visibles però avui en dia han desaparegut. Les interiors estan a punt de perdre’s. Una porta de ferro impedeix l’entrada a l’edifici.

Us mostrem una imatge antiga del cementiri, on es pot veure l’entrada a la capella, ja en runes, i una postal, també antiga, de la població.

Print Friendly, PDF & Email