patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Necròpolis nacional militar de Jonchery sur Suippe (Regió de Champagne, França)


Agost 2009

La necròpolis nacional militar de Jonchery sur Suippe està situada a uns cinc quilòmetres al nord de la població de Suippes, al sud-est de la ciutat de Reims. Té una superfície de 26.120 m2.

Conté unes 4900 tombes individuals assenyalades amb creus i làpides musulmanes o jueves de formigó i 4 ossaris que contenen les restes d’uns 3009 cossos de soldats morts durant la I Guerra Mundial. També hi ha les tombes de quatre soldats txecs. Les creus i làpides musulmanes estan identificades amb una placa de ferro i agrupades de dues en dues, com a la majoria de cementiris militars que trobem en aquesta zona. Els ossaris, situats a l’extrem oposat a l’entrada, tenen forma de cub. L’entrada està formada per dos pilars i és on trobem la bústia que protegeix de la pluja el quadren que conté la relació de morts.

Va ser creat l’any 1915 i, posteriorment, s’hi agruparen les restes dels soldats morts als camps de batalla de Jonchery sur Suippe, Saint Hilaire Le Grand, Bussy Le Chateau, Cuperly, dels cementiris 4 i 9 de Suippes i de Courtisols, Perthes, Tahure, Souain, Sommepy, Mesnil i Sainte Marie-à-Py. La majoria de soldats enterrats pertanyien a regiments d’infanteria però també n’hi ha de regiments d’infanteria de les colònies, de tiradors, del cos d’enginyers, d’artilleria, etc. Ha estat arranjat diverses vegades: 1922, 1924, 1927 i 1927.

Les fotografies antigues que us mostrem corresponen als antics cementiris militars de Jonchery sur Suippe i Suippes, dos dels quals, el 4 i el 9, foren traslladats a Jonchery. Tot just acabada la guerra, tots els cementiris militars, fets amb urgència, eren grans extensions de làpides de fusta amb les inscripcions fetes amb pintura negra. Els enjardinaments eren molt senzills.

Podeu trobar una relació parcial dels soldats enterrats al web Memorial Gen Web.

Print Friendly, PDF & Email