patrimoni funerari.catInventaris i estudis sobre cementiris i tombes

Tomba de l’abat Bérenguer Saunière (Rennes-le-Château, regió de Languedoc-Rosselló, França) amb uns altres ulls

2006

Els nostres amics Ester i Hory van visitar l’any 2006 la tomba François-Bérenguer Saunière (1852-1917), que va ser capellà de la població de Rennes-Le-Château. Aquest personatge és conegut pel misteri que envolta la riquesa que aconseguí, de la qual se’n desconeixia la procedència. Segons expliquen les llegendes, Saunière, en el decurs d’unes obres a la parròquia, va trobar uns documents que revelaven importants secrets històrics relacionats amb Jesús i Maria Magdalena i que li proporcionaren uns ingressos desproporcionats pel seu càrrec. Altres versions parlen d’un tresor. El capellà va ser acusat i jutjat per corrupció per les institucions eclesiàstiques i apartat. Construí una capella on els veïns anaven a missa i la torre Magdala. La llegenda, alimentada per nombroses teories esotèriques, ha estat utilitzada en obres tan conegudes com El codi Da Vinci de Dan Brown.

El petit poble de Rennes-Le Château, d’una centena d’habitants, rep cada any milers de turistes seguint aquesta llegenda. Us mostrem, també, la porta del cementiri parroquial.

La tomba, situada al pati de la torre Magdala, construïda també per ell, està formada per un profund arcosoli de pedra i un sarcòfag de marbre rosa, envoltat de pedrís. El fons hi destaca una efígie de ceràmica de Saunière.

Dedicat a les dues baldufetes que tenim de veïns!!!

Print Friendly, PDF & Email